Seura


Seuran historia

Harri Immonen aloitti Taekwondon harrastamisen Kuopiossa vuonna 1987. Varkauteen asettumisen jälkeen hänen ohjaamana Varkaudessa aloitettiin Taekwondon harjoitteleminen tammikuussa 1990. Tällöin aloittivat harrastuksen myös Arto Immonen ja Markku Kinnunen. Varkauden Taekwondo ry perustettiin 21.9.1990.

Ensimmäinen epävirallinen alkeiskurssi käynnistettiin syyskuussa 1990. Markku Heiskanen muutti samaan aikaan Kuopiosta Varkauteen. Toiminta Varkaudessa alkoi Kuopion Taekwondo seuran satelliittiseurana. Tukea ja oppia saatiin Kaj Aaltoselta.

Seuran ensimmäinen virallinen alkeiskurssi aloitettiin lajinäytöstä seuraavana päivänä helmikuun 4. päivä 1991.

Keskeisiä opettajia ja vaikuttajia ovat olleet:

Ko Tai Jeong, Allan Paulssen, Marcos Kuusjärvi, Markku Murto, Petri Nieminen, Reino Pesonen, Mika Keränen, Markku Härkönen ja Kaj Aaltonen

Mestari Ko Tai Jeong

Mestari Ko Tai Jeong, 9 dan, on vaatimaton, nöyrä ja taekwondolle omistautunut entinen munkki ja entinen Tanskan maajoukkueen valmentaja.
Hän on opettanut maailmanmestareita ja monia taekwondovaikuttajia. Hän opettaa pehmeää taekwondoa ja kovaa työn tekoa. Se kova työ on tuonut mestaruuksia.
Hänen opetuksessaan korostuvat terveys ja hyvinvointi. Ko on sanonut, että on todella helppoa oppia rikkomaan ja tuhoamaan, mutta rakentamaan ja parantamaan oppiminen on vaikeaa.Ko on fyysisen harjoittelun mestari.
Sim Uu on koreaa ja tarkoittaa perhettä. Se on Koon oppilaiden muodostama yhteisö, joka haluaa harjoitella yhdessä Koon arvojen mukaisesti. Niitä arvoja ovat hyväntahtoisuus ja martial art taekwondossa.

Marcos Kuusjärven, suomalaisen Sim Uun ajatuksen johtajan, sanoin: Taekwondo on paljon muutakin kuin tekniikkaa!

Varkauden Taekwondon Seuraetiketin löydät klikkaamalla TÄSTÄ